Halomed sógenerátorok

Hatékony és biztonságos terméket kínálunk a száraz sóaeroszolos terápia egészségjavító módszerének gyakorlati megvalósításához

Hogyan működik a Halomed sógenerátor?

A folyamat a sógenerátor sóőrlőjében kezdődik, amely a sógranulátumot mikronizált részecskékre darabolja. A feldarabolás után, a részecskék az ütköztető egységbe (darálóedény) kerülnek, ahol a kisebb sórészecskék elválasztódnak a nagyobbaktól.

A sószobában elhelyezett különleges, opto-elektronikai, száraz sóaeroszol-koncentráció adó, megméri a koncentráció szintjét, továbbítja az adatokat a sógenerátor kontrollerébe, amely összehasonlítja és viszonyítja a száraz sóaeroszol-koncentráció pillanatnyi értékét a szeánsz kezdete előtt beállított paraméterhez, és automatikusan vezérli a sóőrlő- és a sógenerátor ventilátorának ki/bekapcsolását.

A folyamatosan állandó, aktív, száraz sóaeroszol-koncentráció segítségével, a sószobai környezet biztosítja a természetes mikroklíma előnyeit.

A sóőrlőbe a Ph.Eur.7.0. szabványnak megfelelő, gyógyszerkönyvi só kerül betöltésre.

A sóőrlő mikronizálja a sót.

Az ütköztető egység méret szerint szétválasztja a sórészecskéket.

Bekapcsol a sógenerátor saját ventilátora.

A mikronizált só elkeveredik a sógenerátor belsejében keltett gyors légáramlattal.

A sógenerátor ventilátora befújja a száraz sóaeroszolt a sószobába.

A sógenerátor a sószobába szállítja az összetételében pontosan meghatározott paraméterekkel rendelkező száraz sóaeroszolt.

A sóőrlő és az ütköztető egység (darálóedény) miért a legfontosabb részei a sógenerátornak?

A Halomed sógenerátor által képzett száraz sóaeroszol-frakció összetétele

Ha a sót nem daráljuk megfelelő részecskeméretűvé, akkor a sóaeroszol nem lesz belélegezhető, vagyis nem fogjuk tudni beszippantani a tüdőnkbe. Csak a legkisebb sóaeroszol részecskék tudnak leülepedni a tüdőben és az orr üregeiben.

A természetes sóbarlangokban a közepes aeroszol-koncentráció 1-től 20 mg/m³-ig terjed, a részecskék 80%-a pedig az 1-től 5 µm-es mérettartományban található.

A Halomed technológia segítségével, nemcsak megteremthetjük a természetes sóbányák mikroklímáját, de kicsit javíthatunk is rajta.

Állandó, megbízható minőség

A Halomed sógenerátorok, minimális karbantartás mellett, gyakorlatilag folyamatosan üzemeltethetők.

A szeánszok közötti, néhány perces, rendszeres tisztítás, biztosítja a sógenerátor tulajdonosa számára a készülék állandó, minőségi üzemét.